Pretraživač e-trgovine

Foto Google DeepMind na Unsplash

Napisao
Aleks Basara
Objavljeno
12.1.2024

U eri u kojoj je maloprodaja prodaja e-trgovine prvi put premašila trilion dolara, važnije je nego ikada da vaš brend ima robusni pretraživač za e-trgovinu. Takvi alati mogu da pomognu vašim klijentima da pronađu tačno ono što traže uz minimalan napor, istovremeno pružajući dragocene uvide o ponašanju vaših kupaca1.

Pretraživači za e-trgovine razlikuju se od opštih pretraživača kao što je Google. Umesto da pretražuju web u potrazi za informacijama, ovi specijalizovani alati postoje isključivo na vašem web sajtu, usmeravajući kupce direktno do proizvoda koje prodajete2.

Izbor pravog pretraživača za e-trgovinu može poboljšati vaše iskustvo u digitalnoj trgovini na brojne načine. Ne samo da poboljšava korisničko iskustvo brzim pružanjem relevantnih rezultata pretrage, već takođe omogućava personalizaciju e-trgovine, omogućavajući jedinstveno iskustvo kupovine prilagođeno željama i navikama kupaca. Pored toga, ovi alati mogu prikupiti više podataka o vašim kupcima, pomažući vam da se bolje usmerite ka njima u budućnosti i na kraju povećate stope konverzije i prihod3.

U pogledu osnovnih karakteristika za pretraživač e-trgovine, potražite:

  • Skalabilnost: Pretraživač bi trebalo da bude u stanju da se nosi sa fluktuacijama u saobraćaju i podacima bez pada vašeg sajta.
  • Dinamička navigacija i filteri: Ove funkcije pomažu klijentima da preciziraju pretragu na osnovu specifičnih kriterijuma kao što su cena, veličina i boja.
  • Obrada prirodnog jezika (Natural Language Processing) NLP: Ova tehnologija omogućava pretraživaču da precizno razume i odgovori na upite klijenata.
  • Bez nula rezultata: Jak pretraživač uvek treba da prikazuje relevantne rezultate, nikada ne ostavljajući klijenta sa praznim rezultatom pretrage.
  • Veštačka inteligencija: AI postaje sve važnija u pretraživačima za e-trgovine jer nudi visoko personalizovana iskustva i brze interakcije bez smetnji4.

Evo nekih od najboljih pretraživača za e-trgovinu na tržištu:

  • Algolia: Poznata po stručnosti u naprednoj funkcionalnosti pretrage, Algolia nudi lako implementirajuće rešenje koje može brzo da se prilagodi promenama6.
  • AddSearch: Sa svojim razumnim troškom i jakim korisničkim servisom, AddSearch je popularan izbor među vlasnicima malih preduzeća7.
  • Advanced Commerce: GrapheneHC platforma za e-trgovinu od Advanced Commerce-a pruža snažan alat za pretragu proizvoda koji može da tumači nameru pretrage i pruži relevantne rezultate​8.
  • Azure Cognitive: Ova Microsoft usluga pretraživanja u cloud-u uključuje ugrađene AI mogućnosti koje pomažu u identifikaciji i istraživanju relevantnog sadržaja u velikom obimu9.
  • Bloomreach: Sa alatima za upravljanje sadržajem, pretragu sajta, SEO optimizacijom i još mnogo toga, Bloomreach ima za cilj da pomogne svima koji su uključeni u upravljanje korisničkim iskustvom da postignu pozitivne poslovne rezultate10.
  • Constructor.io: Ovaj alat omogućava brendovima da optimizuju pretragu sajta za više od relevantnosti, nudeći automatsko popunjavanje i preporuke prilagođene navikama kupovineodređenih korisnika 11.
  • Coveo: Pružajući optimizaciju pretrage za aplikacije i web sajtove e-trgovine, Coveo-ova rešenja se mogu integrisati u bilo koji tehnološki stek. Njegove analitičke mogućnosti su veoma cenjene od strane korisnika12.
  • Google Cloud Search: Koristeći Google-ove moćne mogućnosti pretrage, Google Cloud Search pomaže kupcima da pronađu proizvode na web sajtovima brendova nudeći relevantne predloge za pretragu13.

Zakljuиak

Izbor provajdera pretraživača za e-trgovinu treba da bude usklađen sa vašim poslovnim potrebama i strateškim ciljevima. Bilo da se radi o brzini i relevantnosti Algolia-e, mogućnostima Azure AI  ili Yext-ovom otkrivanju sajta i fokusu angažovanja, svaki provajder donosi jedinstvene prednosti. Radi se o pronalaženju pravog spoja koji će podstaći pozitivna iskustva kupaca i dovesti vaš uspeh u e-trgovini do novih visina.

Kako vam možemo pomoći?

Naši stručnjaci su željni da nauče o vašim jedinstvenim potrebama i izazovima, i uvereni smo da vam možemo pomoći da otključate nove mogućnosti za inovacije i rast.

Povezani postovi

Usluge podržane od strane Google Tag Manager-a Označavanje na serveru

Razumevanje usluga koje podržava označavanje na serveru ne samo da maksimizira njegove prednosti, već i osnažuje vas da preuzmete kontrolu nad svojim strategijama digitalnog marketinga.

Šta je Headless CMS?

A headless CMS (Sistem za upravljanje sadržajem) je backend samo sistem dizajniran za upravljanje digitalnim sadržajem, a istovremeno nudi fleksibilnost da ga isporuči na više platformi i uređaja

Šta je poreklo podataka: razumevanje, značaj i implementacija

Poreklo podataka odnosi se na životni ciklus podataka: njegovo poreklo, pokrete, transformacije i krajnju upotrebu. Pruža detaljnu mapu putovanja podataka kroz ekosistem organizacije, hvatajući svaki korak, uključujući i način na koji se podaci transformišu, obogaćuju i koriste.