Lokalni WP – najbolje razvojno okruženje za WordPress

Napisao
Aleks Basara
Objavljeno
12.1.2024

Lokalni WP je WordPress okruženje za lokalni razvoj koje vam omogućava da pravite, testirate i menjate WordPress sajtove na vašem lokalnom sistemu. To je desktop aplikacija koju možete preuzeti i instalirati na računaru koja obezbeđuje izolovano okruženje u kojem možete raditi na svom WordPress steku bez uticaja na lajv sajt.

Lokalni WP uključuje unapred konfigurisana WordPress razvojna podešavanja i alate kao što su PHP, MySQL, Apache/Nginx web serveri i još mnogo toga. To znači da možete brzo da kreirate novi WordPress sajt, uvezete postojeći sajt ili klonirate postojeći sajt sa nekoliko klikova.

Lokalni WP ne samo da obezbeđuje lokalno razvojno okruženje već omogućava i programerima da rasporede svoje WordPress sajtove na hosting servise kao što su WP Engine i Flywheel. Integracije sa ovim platformama vam omogućavaju da jednostavno gurnete svoj lokalni sajt u pripremno okruženje ili direktno na lokaciju uživo na ovim platformama.

Da biste primenili svoju lokaciju na WP Engine ili Flywheel, prvo morate da kreirate nalog sa platformom i konfigurišete svoju lokaciju sa potrebnim postavkama i parametrima. Lokalni WP nudi jednostavan interfejs za prilagođavanje ovih parametara i guranje vaše lokacije na hosting platformu. Možete da primenite svoj lokalni sajt na hosting platformu i da ga pokrenete na sajtu uživo sa samo nekoliko klikova.

Ova funkcionalnost je posebno korisna za WordPress programere koji treba da rade na projektu sa drugima ili koji treba da podele svoj rad sa klijentima ili zainteresovanim stranama. Njima možete obezbediti pristup lokaciji uživo radi testiranja i pregleda tako što ćete se rasporediti na hosting platformu bez potrebe da brinete o tehničkim specifičnostima konfiguracija servera ili migracija.

Lokalni WP takođe ima alate koji olakšavaju rad na WordPress sajtovima za programere. On uključuje ugrađeni uređivač koda, na primer, sa alatkama za isticanje sintakse, automatsko dovršavanje i otklanjanje grešaka. Takođe olakšava podešavanje okruženja za pripremu i interakciju sa drugima tako što daje URL adrese vašem lokalnom web sajtu.

Sve u svemu, lokalni WP obezbeđuje unapređeni tok posla za WordPress programere, omogućavajući im da rade brže, efikasnije i sa većim samopouzdanjem. Sa lokalnim razvojnim okruženjem, programeri mogu lako da eksperimentišu sa novim temama, plugin-ovima i drugim prilagođavanjima bez brige o razbijanju bilo čega na sajtu uživo. Takođe mogu da testiraju svoj kôd, otklone greške i naprave poboljšanja pre nego što poguraju svoje promene na sajt uživo.

Kako vam možemo pomoći?

Naši stručnjaci su željni da nauče o vašim jedinstvenim potrebama i izazovima, i uvereni smo da vam možemo pomoći da otključate nove mogućnosti za inovacije i rast.

Povezani postovi

Usluge podržane od strane Google Tag Manager-a Označavanje na serveru

Razumevanje usluga koje podržava označavanje na serveru ne samo da maksimizira njegove prednosti, već i osnažuje vas da preuzmete kontrolu nad svojim strategijama digitalnog marketinga.

Šta je Headless CMS?

A headless CMS (Sistem za upravljanje sadržajem) je backend samo sistem dizajniran za upravljanje digitalnim sadržajem, a istovremeno nudi fleksibilnost da ga isporuči na više platformi i uređaja

Šta je poreklo podataka: razumevanje, značaj i implementacija

Poreklo podataka odnosi se na životni ciklus podataka: njegovo poreklo, pokrete, transformacije i krajnju upotrebu. Pruža detaljnu mapu putovanja podataka kroz ekosistem organizacije, hvatajući svaki korak, uključujući i način na koji se podaci transformišu, obogaćuju i koriste.